Etusivu : Ohjelmat : Lataukset : Tilaukset : Yhteystiedot

   


Heksa, versio 1.00 Freeware

Laitteistovaatimukset | Ohjelman käyttö | Versiohistoria | Lataa nyt!

Heksa on ilmainen Freeware-ohjelma. Ohjelma muuntaa valitun RGB-värisävyn heksadesimaalimuotoon ja automaattisesti myös lähimmäksi mahdolliseksi ns. web safe (webbiturvallinen) väriksi. Tällaiset värisävyt, joita on kaikkiaan 216, näkyvät kaikilla WWW-selaimilla samanlaisina.

Käyttämällä Heksaa voit varmistaa käyttämiesi värisävyjen pysyvän haluaminasi myös muiden koneilla.

Heksakoodiksi ja webbiturvalliseksi väriksi muunnettava värisävy voidaan valita säätimistä tai liittää Windowsin leikepöydältä. Ohjelman tuottama koodi voidaan kopioida ja liittää suoraan esim. HTML-koodiin tai johonkin toiseen ohjelmaan.


 

   
   


Laitteistovaatimukset

käyttöjärjestelmä Microsoft Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
alle 1 Mt vapaata kiintolevytilaa
tiedosto Comctl32.ocx (versio 6.00.8105 tai uudempi)
tiedosto Msvbvm60.dll (versio 6.00.9237 tai uudempi)


Ohjelman käyttö

Heksa-ohjelman käyttö on varsin yksinkertaista. Käynnistyttyäsi ohjelman voit valita haluamasi värisävyn ikkunan vierityspalkeilla (punainen, vihreä ja sininen).

Valitsemasi väri näkyy ohjelman Väri-kehyksessä. Värisävyn lisäksi esillä on myös heksakoodi, joka vastaa näkemääsi värisävyä. Voit kopioida koodin Windowsin leikepöydälle Kopioi-painikkeella. Tämän jälkeen voit liittää heksakoodin esim. HTML-koodiin tai käyttämääsi kuvankäsittelyohjelmaan.

Heksa-ohjelman ikkunassa on myös painike "Liitä". Siitä painaessasi ohjelmaan ilmestyy muokattavaksi väri, jonka koodit olet liittänyt leikepöydälle. Leikepöydällä oleva tieto on oltava muodossa "#DDFF34". Ensin risuaita, sitten kuusi heksajärjestelmän merkkiä.

Ikkunan alalaidassa on kehys, joka on otsikoitu "Lähin webbiturvallinen väri". Kehyksessä oleva webbiturvallinen värikoodi ja -sävy päivittyvät sitä mukaa, kun säädät em. liukusäätimistä punaisen, vihreän ja sinisen arvoja. Kun saat säädettyä värisävyn mieleiseksesi, voit kopioida sen Windowsin leikepöydälle ko. kehyksessä olevalla Kopioi-painikkeella.

Heksa-ohjelman pääikkunan oikeaa laitaa hallitsee muutama painike. Tietoja-painikkeella saat esiin Heksan tekijä- ja versiotiedot esittelevän ikkunan. Ohje-napista avautuu ohjetiedosto. Ohjelman sulkeminen puolestaan onnistuu pääikkunan Lopeta-painikkeella.


Ohjelman versiohistoria

Versio 1.00 Freeware (11.08.2001)

ohjelman ensimmäinen virallinen versio
lisätty ohjelmaan toiminto, joka muuntaa värisävyt lähimmäksi mahdolliseksi webbiturvalliseksi sävyksi ja tuottaa sävyä vastaavan heksakoodin
lisätty heksakoodin liittämistoiminto (kiitokset vinkistä Lauri Raittilalle)
ohjelman käyttöliittymää uusittu: ikkunan kooltaan aiempaa suurempi, koodikenttä on nyt mallivärisävyn yläpuolella, kopiointipainikkeita on kaksi ja ne eivät ole enää ikkunan oikeassa laidassa
lisätty Ohje-painike, joka avaa Heksa-ohjelman ohjetiedoston
lisätty kehys webbiturvallisen värin heksakoodikentälle ja värisävynäytteelle sekä Kopioi-painikkeelle
ohjelman koodia siistitty huomattavasti
ohjelma käännetty ensimmäisestä versiostaan poiketen Visual Basic 6:lla -> laitteistovaatimukset muuttuneet
Tietoja ohjelmasta -ikkuna uusittu täysin, vain ohjelman kuvake on säilytetty
dokumentaatiota laajennettu ja uusittu perinpohjaisesti, tekijän yhteystiedot päivitetty

Versio 0.01 Freeware (04.02.2000)

ohjelman ensimmäinen esiversio


Lataa ohjelma

Heksa, versio 1.00 Freeware (11.08.2001)

Tätä Freeware-versiota saa levittää ja kopioida vapaasti kaikille halukkaille. Erilaisten Internet- ja BBS-palveluiden sekä Freeware/Shareware-ohjelmapakettien ja -levyjen kautta tapahtuva jakelu on myös sallittua. Lisätietoja jakelusta ja sen ehdoista on ohjelman dokumentaatiossa.

Tiedostokoko: 16 kt     Lataukset: 5,967


 
   

Copyright © 1999-2018 Webdesign Mika Salonen

 

Sivun alkuun