Resulttia Software — intohimona ohjelmistotuotanto

Resulttia Software on osa Resulttia Solutionsia (aikaisemmin Webdesign Mika Salonen), joka on tulospalvelujärjestelmiin ja muihin verkossa toimiviin ohjelmistoihin sekä Internet-sivustojen toteutukseen erikoistunut ohjelmistoalan yritys. Toimintamme alkoi Suomessa vuonna 1998, mutta laajeni pian kansainväliseksi.

Lisätietoja tuotteista ja yrityksestä

Artikkeliarkistomme

Yhteistyökumppaneitamme

JM Pool Cues teettää, maahantuo ja myy JM-merkkisiä biljardikeppejä ja muita laadukkaita biljarditarvikkeita.

Resulttia Solutions on urheiluseurojen ja yritysten toiminnan kehittämiseen erikoistunut innovatiivinen ohjelmistoalan yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa tietokoneohjelmistoja, Internet-palveluita ja huippuunsa viritettyjä välineitä uusille metriluvuille pyrkiville yrityksille, yhdistyksille ja urheilijoille.

Resulttia Sportswear on tekstiilien jälleenmyyjä, joka toimittaa urheiluseuroille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille T-paidat, pikeet, colleget, takit, housut ja muut tekstiilit omalla logolla ja tekstillä — tai ilman niitä.

20.11.2019

Internet mullistanut peli- ja luottokorttimaailman

Resulttia Softwaren — tai itse asiassa silloisen Webdesign Mika Salosen — ensimmäisestä pelijulkaisusta on kulunut tasan 20 vuotta. Elettiin elokuuta 1999, kun päivänvalon näki Tikki ja sen versio 1.00 Freeware. Kyseessä oli tutun korttipelin, tikin, tietokoneversio.

Maksuttomana Freeware-ohjelmana yhä edelleen jaettava Tikki on niin lapsille kuin aikuisillekin soveltuva suomenkielinen korttipeli parhaiden tulosten listalla ja monipuolisilla asetuksilla. Ohjelman käyttäjällä on mahdollisuus vaikuttaa sekä pelitapaan että siihen, missä määrin pelin eri ominaisuuksia hyödynnetään. Pelissä riittää haastetta aivan varmasti — sen takaa tietokonevastustajan hyvä keinoäly. Microsoft Windows -ympäristössä toimiva Tikki julkaistiin aikoinaan myös MikroBitti-tietokonelehden CD-ROM-levyllä.

Itse asiassa yrityksemme, tuolloinen Webdesign Mika Salonen, perustettiin vuonna 1998 suunnittelemaan ja toteuttamaan Internet-sivustoja. Jo tuolloin reilut 20 vuotta sitten saatiin jo hieman esimakua sitä, mitä uudehko tuttavuus, ihmeellistäkin ihmeellisempi Internet, mahdollisesti toisi tullessaan. Se oli vasta alkua.

Tuskin kukaan osasi silloin ennustaa, mihin kaikkeen seuraavan kahden vuosikymmenen aikana ylletään. Netin yleistymisen ja nopeutumisen myötä pelimaailma on mennyt täysin uusiksi. Nykyään nettiin pääsee kännykällä, älypuhelimella, mistä voitiin vain uneksia parisenkymmentä vuotta sitten. Nettisivuja ei suunniteltu mobiililaitteita varten. Ei tarvinnut miettiä, ovatko nettisivut responsiiviset ja toimivatko ne varmasti pöytäkoneella, kannettavalla, padillä, tabletilla ja kännykällä, koska ei ollut olemassa näitä kaikenlaisia laitteita. Pitkään riitti se, että kotisivut toimivat tietokoneella ja ensimmäisillä nettiselaimilla.

Tottahan toki Internetissä nykyään yhä suurempaa ja suurempaa roolia näyttelevät raha ja siihen liittyvät asiat. Suomessa luottokortit yleistyivät 1980-luvulla, mutta sittemmin Internet on mullistanut luottokorttimaailman. Nettiä selaamalla huomaa pikaisesti, että nykyään on tarjolla virtuaalisia luottokortteja ihan samalla korolla kuin perinteisiä pankkien luottokorttejakin. Luottokortti ei ole enää entisensä. Luottokorttia voi käyttää niin fyysisenä korttina kuin sovelluksissakin.

Oma lukunsa ovat puhelimilla ja mobiililaitteilla käytettävissä olevat maksuratkaisut. Kiireisten nykyihmisten onneksi raha-asiat voi hoitaa perinteisen verkkopankin lisäksi mobiilipankissa sen sijaan, että tarvitsisi jonotella pankissa asioidakseen. Apple Pay ja muut maksusysteemit ovat niin tätä päivää kuin vain olla voivat. Apple Pay toimii myös Apple Watch -älykellolla. Tämä esimerkki osoittaa, miten pitkälle rahaan liittyvät asiat on viety, jos verrataan vaikkapa 1990-luvun ratkaisuihin ja mahdollisuuksiin.

Erilaiset mobiililompakot eli nettilompakot, joten myös e-walleteiksi kutsutaan, ovat tulleet jäädäkseen. Sähköiset lompakot, joista esimerkkeinä Neteller ja Skrill, toimivat pankkitileinä netissä mahdollistaen rahansiirron nettilompakosta toiseen ja nettiostosten maksamisen. Nettilompakoiden etuja ovat helppous ja nopeus.

Mobiilimaksaminen ja siihen liittyvät sovellukset ovat tätä päivää. Pankeilla on tarjota omat ratkaisunsa — oli kyse sitten Danske Bankista, Nordeasta tai monista muista. Esim. Pivo on OP Ryhmän kehittämä kotimainen mobiilimaksamisen sovellus, joka on tarkoitettu kaikkien pankkien asiakkaille. Maksaminen onnistuu, jos käytössä on digitaalinen maksukortti ja vilauttaa puhelinta, johon on ladattu älylompakkosovellus. Aktian Wallet puolestaan on sähköinen lompakko, johon voi ladata rahaa maksukortilla tai verkkopankista. Walletiin voi liittää täysin digitaalisen nettimaksukortin, joka toimii kaikissa MasterCardia tukevissa verkkopalveluissa. Aktia Walletilla voi maksaa ostoksia kätevästi kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa.

Shoppailevien ihmisten arkea sujuvoittaa myös lähimaksu. Korteilla lähimaksuja voi ilman tunnusluvun näppäilyä tehdä liikkeissä, joiden maksupäätteissä on lähimaksuominaisuus.

Yhteystietomme

Resulttia Software

info@resulttia.com
www.resulttia.com

Y-tunnus: 1468509-8

Postiosoite:
Resulttia Software
Säästäjänkatu 9 G 45
33840 TAMPERE


Huomioitavaa: Mikäli mahdollista, otathan yhteyttä sähköpostitse ohjelmien tekniseen tukeen tai myyntiin, ostamasi tuotteen kadonneeseen lisenssikoodiin yms. liittyvissä asioissa. Vastaamme 24 tunnin kuluessa.

Copyright © 1998-2024 Resulttia Software